Solution Architect Enterprise Architectuur

Wij zijn op zoek naar een Solution Architect met een bewezen trackrecord in dit vakgebied. Ben jij die professional die de informatievoorziening verder gaat professionaliseren en uniformeren?

What are you going to do?

Je gaat in deze functie aan de slag in het team informatievoorziening. ICT is een onmisbare schakel en krijgt door de verdere digitalisering een steeds grotere rol. Ze beheren de data, documenten en applicaties, waarmee ze hun werk kunnen doen. Daarnaast faciliteren ze de verbeterprojecten, zodat ze steeds veiliger en slimmer kunnen samenwerken.

Als Solution Architect werk je een voorgestelde(technische) oplossing verder uit tot op het niveau dat een project in staat is de beoogde oplossing te realiseren. Je beschrijft de betrokken bedrijfsprocessen en de wijze waarop dit door de IT wordt ondersteund. Je zorgt ook dat de uitgewerkte oplossing in overeenstemming is met de relevante onderdelen uit de Enterprise Architectuur. Je werkt vaak in het IT domein en beschikt over de technische kennis die nodig is om de IT oplossingen verder uit te werken.

Je belangrijkste taken:

·     Het vertalen van de Enterprise- en Security Architectuur naar technologische oplossingen;

·     Het uitwerken van technologische scenario’s ter besluitvorming met directie/MT-Cogas en EA;

·     Het opstellen van PSA’s, HLD’s en LLD’s ten behoeve van inrichting cloud platform;

·     Geven van architectuuradviezen op tactisch en operationeel niveau;

·     Technische aansturing van interne/externe leveranciers t.b.v. juiste levering van producten conform architectuurontwerpen;

·     Je bent daarnaast betrokken bij het verderuitwerken en ontwikkelen van de Enterprise Architectuur.

Who are we looking for?

IT of beter nog IT diensten zijn geen kernactiviteiten voor de klant. Als Solution Architect ben je de belangrijkste verbinder tussen de Business Units en SaaS providers. Je geeft een praktische invulling aan onze doelarchitectuur en houdt daarbij rekening met de bestaande situatie en beschikbare mensen en middelen. Een positief kritische houding, proactief meedenken en specialistische kennis in dit vakgebied zijn de belangrijkste voorwaarden voor een goede invulling van deze functie. Jij weet draagvlak te creëren voor jouw adviezen en op deze manier de stakeholders te inspireren en te motiveren. Je bent goed benaderbaar en staat midden in de organisatie en inspireert collega’s die zich ook bezighouden met architectuurvraagstukken. Tot slot ben je een pragmaticus die goed weet aan te sluiten bij de organisatie qua cultuur en omvang.

Daarnaast beschik je over:

·     Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;

·     Bachelor or Master werk- en denkniveau, bijvoorbeeld Bedrijfskunde of Informatiemanagement;

·     Kennis van netwerk- en Cloud-architectuur, platformen en technologieën;

·     Kennis van TOGAF en Archimate (bij voorkeur gecertificeerd) is een pré;

·     Kennis van BPM/LEAN is een pré.

Wat jou kenmerkt:

·     Je hebt een sterke drive om met een juiste Solution architectuur business waarde toe te voegen;

·     Je hebt affiniteit met Enterprise Architectuur;

·     Je kunt je inleven in het bedrijfsmodel van een netwerkbedrijf en hebt oog voor de relevante ontwikkelingen op dit gebied;

·     Je bent een netwerker en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;

·     Je ben in staat om vanuit een totaal overzicht zaken te benaderen en verbanden te leggen;

·     Je bent organisatie sensitief, omgevings bewust en hebt een sterk analytisch vermogen.

What can we offer you?

An opportunity to work and live in the Netherlands with fantastic quality of life (with an option to get a Dutch passport);
• A competitive salary that fits your skill and experience;
• Employ IR will cover work related costs and the cost of relocating to the Netherlands;
• Employ IR will assist you every step of the way during your relocation process;
• 8.33% of a gross yearly income as vacation money;
• A company car that can be used privately;
• 25 vacation days;
• Travel allowance;
• Good pension scheme;
• Training opportunities;
• Growth and development opportunities.

Who is the client?

De klant is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, aanleggen, onderhouden en beheren van de netwerken voor gas, elektriciteit, (duurzame) warmte en telecommunicatie in oost Nederland. Ze zorgen er voor dat deze netwerken zo veilig, betrouwbaar en betaalbaar mogelijk zijn én blijven. Ze maken de kabels en leidingen klaar voor een toekomst met duurzame energie. Ze spelen een centrale rol in de energietransitie, wat verandering en beweging met zich meebrengt in de organisatie.

Who are we?

Employ IR is specialized in helping South African professionals work in- and relocate to the Netherlands. We are a young and dynamic organization who visits South Africa frequently. Do you want to join our ambitious team? As a consultancy firm we will outsource you to one of our clients that fits your wishes, ambitions and talents. You will either work at one of our clients permanently or on project basis, depending on your and their preference.

Read more about usApply for this job

Apply or more information?

Rinus van der Veen
+31 6 25 49 09 14
rinus@employir.com

Apply for this job